Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ
Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ
Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ
Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΥΔΩΝΙΑ

Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας και Υποκριτικής Τέχνης


Τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του θεάτρου ΚΥΔΩΝΙΑ, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, θα αρχίσουν φέτος (θεατρική περίοδος 2014-2015) Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τη σχολή στα τηλέφωνα του θεάτρου 28210 92395 και 6973005570 προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία εισαγωγής τους και το πρόγραμμα μαθημάτων.


Πρόκειται για τον πρωταρχικό πυρήνα δημιουργικής θεατρικής δουλειάς και έρευνας που η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ λειτουργεί στα Χανιά από το 1996 μέχρι σήμερα. Τα μαθήματα ξεκινούν στα μέσα Οκτωβρίου κάθε χρόνο και συνεχίζονται όλο το χειμώνα για να ολοκληρωθούν με την παρουσίαση της δουλειάς στο κοινό, μέσα στον Ιούνιο. Από τον Οκτώβριο του 2002 τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις του θεάτρου ΚΥΔΩΝΙΑ, Υψηλαντών 12.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο τμήματα: α) τμήμα εισαγωγικό στο μάθημα της υποκριτικής (1 έτος διάρκεια) όπου με αφορμή τη Δημοτική και Σύγχρονη Ποίηση καθώς και κείμενα από τον "Κοινό Λόγο" της Έλλης Παπαδημητρίου, προσεγγίζονται οι βασικές αρχές της θεατρικής πρακτικής. β) τμήμα προχωρημένων (2 έτη διάρκεια) όπου διδάσκονται σκηνές και μονόλογοι από όλο το εύρος της δραματουργίας, παλαιάς και σύγχρονης. Συνήθως κάθε χρονιά επιλέγεται ένας συγγραφέας ώστε να γίνεται πιο συστηματική η προσέγγιση στο έργο του. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αφιερώματα στο Αρχαίο Δράμα, το Σύγχρονο Θέατρο, το Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο, το Κρητικό Θέατρο, τον Σαίξπηρ, τον Πίντερ, τον Τσέχωφ, τον Πέερ Γκύντ του Ίψεν, την Κρητική Δημοτική Ποίηση και τα Ριζίτικα Τραγούδια κ.α.

Μέσα από τα μαθήματα αυτά δημιουργείται μια κοινή καλλιτεχνική γλώσσα ανάμεσα στους ηθοποιούς της Σχολής και τροφοδοτούνται με καλλιτεχνικό δυναμικό οι παραστάσεις της επαγγελματικής σκηνής. Για να θεωρηθεί ένας μαθητής ηθοποιός άξιος να χρησιμοποιηθεί στην επαγγελματική σκηνή, θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει μια χρονιά το εισαγωγικό τμήμα και δύο συνεχείς χρονιές το τμήμα των προχωρημένων.

Τον Φεβρουάριο του 2003 η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ τιμήθηκε στην Αθήνα με το Βραβείο της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για την προσφορά της στην περιφέρεια, διάκριση που κατά κύριο λόγο απηχεί την σοβαρότητα της δουλειάς μέσα στις τάξεις της Δραματικής Σχολής, εφόσον όλοι οι ηθοποιοί που συνεργάστηκαν μέχρι σήμερα με το Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ προέρχονται απ' αυτήν.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ
Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ
Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ
Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ
Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ
ΑΡΧΙΚΗΕΥΡΕΤΗΡΙΟΑΠΟΨΕΙΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© ΜΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ σχεδίαση ΙΔΕΟΧΩΡΟΣΙΔΕΟΧΩΡΟΣ