ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ

Το Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ

Το θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ στεγάζεται σε μία παλαιά αστική οικία, χτισμένη τη δεκαετία του 1930 από το μηχανικό Στυλιανό Κουκλάκη επί της οδού Υψηλαντών 12, ιδιοκτησίας Μιχαήλ και Μαρίας-Γεωργίας Κουκλάκη. Η οικία αναπαλαιώθηκε από την Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ και διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να λειτουργεί ως Θέατρο και Δραματική Σχολή. Οι εργασίες ανακατασκευής του χώρου ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2001 και ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2002.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του θεάτρου, δυναμικότητος 50 θέσεων, έγινε από την αρχιτέκτονα μηχανικό Μαρία Βουτετάκη σε συνεργασία με το Μιχάλη Βιρβιδάκη όσον αφορά τη θεατρική χρήση και λειτουργικότητα του χώρου. Τη στατική μελέτη του κτιρίου έκαναν οι πολιτικοί μηχανικοί Δημήτρης Μανιουδάκης και Παναγιώτης Αλειφέρης, ενώ την εργολαβία, επιστασία και παροχή συνεργείου εργατών όλων των ειδικοτήτων ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Ευλογημένος. Τη μελέτη της πυρασφάλειας εκτέλεσε ο μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Μανουσάκης. Τη νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου και τη μετατροπή του ρεύματος σε τριφασικό ανέλαβε ο ηλεκτρολόγος Νίκος Πατεράκης. Τις ξυλουργικές εργασίες ο μαραγκός Παύλος Μποτσαράκης. Τη νέα υδραυλική εγκατάσταση έκανε ο υδραυλικός Αλέκος Τζόκας. Στα θέματα της έσω και έξω όψεως πολύτιμες ήταν οι υποδείξεις της διακοσμήτριας Ιωάννας Κουτσουδάκη.

Για την κατασκευή του θεάτρου εργάστηκαν οι τεχνίτες:

Osmani Kemail, Πενταράκης Εμμανουήλ, Λυχναράκης Βασίλειος, Μποράκης Εμμανουήλ, Alexandrov Todor Vassilev, Skeja Gezim, Grozey  Diyan, Osmani Bekim, Osmani Nijazi, Carai Blendar, Coza Klevi, Krasnici Ahmet, Krasnici Islam, Guga Kristaq, Sylejmani Fahredin, Sahiti Azem, Mihov Ivo Kirilov, Stepanyan Aram.  Την ταμπέλα με την επωνυμία του Θεάτρου ζωγράφισε ο Dimitar Todorov Kondakov.

Το Θέατρο χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ. Σημαντική ήταν η ενθάρρυνση και η ηθική συμπαράσταση ενός μεγάλου κύκλου Χανιωτών (και όχι μόνο), ηθοποιών, μαθητών και φίλων του θεάτρου.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΥΔΩΝΙΑ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>