Παράσταση «Έκβους» του Πήτερ Σάφερ σε σκηνοθεσία Μανώλη Σειραγάκη

32266325_2460795180613096_8679776528919166976_n

 

Το Θέατρο Κυδωνία φιλοξενεί την ομάδα Αντίβαρο από το Ρέθυμνο με το έργο του Πήτερ Σάφερ «Έκβους» σε σκηνοθεσία Μανώλη Σειραγάκη, το Σάββατο 12 και ώρα 9 μμ και την Κυριακή 13 Μαΐου, και ώρα 8 μμ.

H Ομάδα Αντίβαρο παρουσιάζει:
Έκβους του Πήτερ Σάφερ

Πρόκειται για το βραβευμένο έργο Έκβους του Βρετανού συγγραφέα Πήτερ Σάφερ, σε σκηνοθεσία του Μανώλη Σειραγάκη και μετάφραση της Ομάδας Αντίβαρο.

Το έργο παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1973 και κατόπιν ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ και το Παρίσι, το 1976, ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 1977 από τον Σίντνεϊ Λιούμετ, με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Στην Ελλάδα, ανέβηκε για πρώτη φορά από τον Δημήτρη Ποταμίτη στο «Θέατρο Έρευνας», με παρτενέρ τον Νίκο Τζόγια.

Ο Σάφερ εμπνεύστηκε αυτό το ψυχολογικό δράμα από ένα πραγματικό γεγονός, την ανεξήγητη πράξη ενός εφήβου που, χωρίς προφανή λόγο, βιαιοπραγεί απέναντι σε έξι άλογα. Ο ψυχίατρος Μάρτιν Ντάισαρτ, λέει πολλές αλήθειες και η ανατροπή των βεβαιοτήτων του ως επιστήμονα και ως ώριμου άντρα, αντιδιαστέλλεται με την, διαφορετικού είδους, έκπληξη του 17χρονου δράστη Άλαν Στρανγκ, καθώς και οι δύο ανακαλύπτουν βήμα βήμα την πολυπλοκότητα του εαυτού τους και γενικότερα της ανθρώπινης φύσης.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μανώλης Σειραγάκης
Μετάφραση: Ομάδα Αντίβαρο
Επιμέλεια μετάφρασης: Μαρία Κουφάκη
Μουσική: Στέλιος Ζουμαδάκης
Σκηνικά-κουστούμια: Κάλλη Καραδάκη
Φωτισμοί: Μανώλης Σειραγάκης
Διαχείριση ήχου και εικόνας: Μαρία Κουφάκη
Επιμέλεια αφίσας και εικόνας: Κάλλη Καραδάκη

Παίζουν αλφαβητικά:
Ελευθερία Αντωνοπούλου, Δημήτρης Βαρελάς, Μαρίνα Δημητριάδου, Ειρήνη Κουτσάκη, Θωμάς Μάσκας, Νίκος Νικολάκης, Ιάσονας Ξεξάκης, Γιάννα Παγιαβλή, Γιώργος Φραγάκης, Γιάννης Χατζηβασιλείου, Βιβή Χατζηκωτούλα.

Η πρωτότυπη μουσική του έργου εκτελείται ζωντανά.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>