Ο ηθοποιός Γιώργος Μπινιάρης και το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»

Αφίσα

Η Εταιρεία θεάτρου ΜΝΗΜΗ σε συνεργασία με τηνΠράξη Τέχνης Ίμερος παρουσιάζουν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 9.30μμ, στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία τον ηθοποιό Γιώργο Μπινιάρη στην αφήγηση, συνοδεία ζωντανής μουσικής, του εμβληματικού διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού, «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον».

 

ﮭﮭﮭﮭﮭﮭﮭﮭﮭ
Δεν θυμάσαι την Χρυσόμαλλη Νεράιδα

και τα λευκονδυμένα νεραϊδόπουλα,
που τραγουδούν, παππού, και γελούν και χορατεύον,
και ράφτουν τα νυφιάτικα, χωρίς ραφή και ράμμα;
ﮭﮭﮭﮭﮭﮭﮭﮭﮭ

Με γνώμονα το γοητευτικό παραμύθι του μικρού ραφτόπουλου που ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και ερωτεύεται τη χρυσόμαλλη Νεράιδα, ο Γεώργιος Βιζυηνός (Βιζύη Ανατολικής Θράκης, 1849 – Αθήνα, 1896) παρουσιάζει την βαθιά και συγκινητική σχέση του παππού με τον εγγονό. Στο αυτοβιογραφικό του διήγημα, «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», που εκδόθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Εστία το 1884, οι ιστορίες του παππού εν είδει λαϊκής Οδύσσειας αφυπνίζουν σε όλους μας οικείες μνήμες και μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μύθου και του γλωσσικού πλούτου του Γεωργίου Βιζυηνού. Την αφήγηση του Γιώργου Μπινιάρη συνοδεύει μουσικά επί σκηνή η Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.06.18

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>